Parfait de capsuni cu menta si vin de Porto

Parfait-urile se numara printre deserturile mele favorite. Racoritoare si rafinate, dau savoare unei zile fierbinti de vara. Combinatia capsuni + menta, completata se aroma dulce a vinului de Porto aduce savoare zilelor caniculare de vara.

Ingrediente:

6 galbenusuri
8 linguri pline zahar tos
700 gr capsuni curatati si tocati
600 ml frisca
1 mana de menta, tocata
3 linguri vin de Porto (sau alt vin licoros, lichior sau nimic)

Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar pana se albesc. Se pun pe bain-marin si se coc, amestecand continuu, pana cand se incheaga (ajung la 70-75 grade), iar la sfarsit se adauga si vinul de Porto, se amesteca bine si se ia de pe foc.

Cand compozitia s-a racit se adauga menta si capsunii tocati, se amesteca, iar la sfarsit se incorporeaza frisca, batuta in prealabil cu 2 linguri de zahar.

Crema se toarna in forme tapetate cu folie si se da la congelator min. 5 ore.

Am servit mozaicul inghetat alaturi de sos de capsuni proaspeti…excelent!

  1. De-li-cios …atat de simplu si atat de bun

  2. Arata ispititor de bine!!!

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: